Christmas Tag

Sziasztok molyok! :)

Újra összeállt a projekthét csapata, s ezúttal egy saját készítésű booktaggel érkeztünk nektek. ;) Kíváncsiak vagytok, milyen kérdésekkel bombáztuk egymást karácsony közeledtének alkalmából? :D
ORIGINAL-CHRISTMAS-PROJEKTWEEK-TEAM.jpg
Réta: Emlékszel rá, hogyan tudtad meg, hogy a Mikulás/Jézuska nem létezik? Ha igen, elmesélnéd?
Ajaj, fogós kérdés… most nagyon erősen próbálok visszagondolni erre a pillanatra, de sajnos semmi sem jut eszembe. :(
Perpetua & Indie: Karácsonykor veled is könnyebben elszalad a ló könyvvásárlás terén? Magadnak is veszel ilyenkor vagy csak másoktól kapsz?

Öhm, azt hiszem az, hogy elszalad velem a ló ilyen téren, az egy enyhe kifejezés… :’D Általában a családom olvasni szerető tagjainak szoktam venni, és a barátaimnak. Eddig még nem fordult elő, hogy magamnak is vettem volna, inkább kapni szoktam, ha írok kívánságlistát - na majd kiderül, hogy az idei ajándékozás hogy alakul. ;)
Dorka: Mutass pár olyan könyvborítót, amik a télre és a karácsonyra emlékeztetnek!



Wandamaci: Van valamilyen karácsonyi szokásotok?
Igazából a bevett szokásunk az, hogy Szenteste nálunk gyűlik össze a család, 25-én apukám szüleihez megyünk, 26-án pedig anyukám szüleihez. Így vándorlunk Kőbányára és Budafokra is, amit imádok, mert mindkét város meseszép télen. :)
Anna alias jómagam: Miért várod minden évben újra a karácsonyt?

Most már, hogy tudok én is ajándékot venni a szeretteimnek, azért várom minden évben a karácsonyt, mert imádom látni azt az örömöt a barátaim, és a családtagjaim arcán, amit tudok nekik okozni ezekkel az apróságokkal, amik nekik sokat jelentenek, s csak mi tudjuk, miért ekkora az értéke az adott meglepetésnek. Az csak a ráadás, hogy ilyenkor mindig összegyűlik az egész családunk, és olyan felhőtlenül boldogok vagyunk együtt, hogy azt leírni meg sem próbálom - talán ez az az érzés, amit a világon semmiért sem cserélnék el.
Niita: Mely könyvek szerepelnek a karácsonyi kívánságlistádon? Milyen fajta fát preferáltok: műfenyő vagy igazi? + kihívás: építs moly-karácsonyfát!
Te Niita, te… :D Most megpróbálok párat összeszedni, de nem ígérem, hogy mind eszembe jut, már annyian kértek tőlem kívánságlistát, s annyifélét gyártottam már… Na jó, kapsz párat:
Veres Attila – Odakint sötétebb
Sepsi László – Ördögcsapás
Monica Hesse – A kék kabátos lány
Colleen Hoover – Velünk véget ér
Anne Percin – A remény kalózai
Nicola Yoon – A nap is csillag
Stephanie Garber – Caraval
Lauren Fern Watt – Egy kutya bakancslistája
Hommonay Gergely – Puszi, Erzsi!
Margaret Atwood – A szolgálólány meséje
És mostanában élő fánk van, amit ha tudunk, kiültetünk a kertbe. :)
Virág: Mi az, amit minden karácsonykor meg akarsz tenni / szokás, amit fel akarsz venni, de aztán mégsem teszed meg soha?

Hm… az, hogy kidekorálom a szobámat. De igazság szerint valahogy mindig kimarad a készülődésből… :/ Na majd idén hátha. ;)
Barbi: Karácsonyi hangolódásként szoktál karácsonyi témájú könyveket olvasni?
Ez rám valamiért nem jellemző, de most már egyre jobban gondolkozom rajta. Ha valakinek van ötlete, várom tárt karokkal! :D
Molly: Hogyan telik nálatok a szenteste?
Általában egy szép nagy családi vacsorával, utána pedig egy kis séta vagy kocsikázás után ajándékozással, mert addig jön hozzánk a Jézuska. ^^ :D

Anitiger: Milyen lenne számodra a tökéletes Karácsony? Emlékeztet gyermekkorod Karácsonyaira?
Igazából az eddigi karácsonyaim is tökéletesek voltak, ha az elkövetkezendő években is ilyenek lesznek, akkor ennél többet és jobbat nem is kívánhatnék. :)
Gothic: Ismerős lehet az iskolából mindenkinek a télapós/karácsonyos meglepetés húzás… Az ez évi első olvasmányod főszereplőjének milyen ajándékcsomagot állítanál össze? (Fontos: az anyagi oldal nem téged terhel, úgyhogy tegyél bele egy könyvet is!)

Na várjunk, már azt se tudom kivel kezdtem idén! :O
Óóóó, hát persze, hogy Bessenyei Gábor sorozatának nyitó kötete volt az első olvasmányom! :D Hmhm, mivel három főszereplő is van, név szerint Marcell, Adria és Erik, így mindhármójuknak illene valamit adnom, igaz?
Lássuk csak:
Marcell minden bizonnyal egy hagyományőrző, fegyveres rendbe kapna tőlem tagságot, mondjuk egy évre, hogy kitanulhassa a kardforgatás csínját-bínját, s megtudhassa milyen lovag is lett volna belőle.
Adriának vagy harcművészeti órákat ajándékoznék, egy japán vagy bármilyen ázsiai kolostorban, vagy pedig íjászoktatást, ahol mindenféle technikát és tudást elsajátíthatna.
Eriket egy tanulmányi úttal lepném meg, ami végigvezetné Görögország összes jelentős, történelmi emlékhelyén, és nevezetességén.
Mivel nem emlékszem arra, hogy az olvasásszeretet meg lenne említve a sorozatban, így könyv híján próbáltam kicsit extrémebbre venni a figurát a meglepetésekkel  aki olvasta Gábor könyveit, az garantáltan érteni fogja a választásaimat. ;)
Sol: Kaptál már olyan ajándékot, aminek nem örültél? Mi volt az? Hogy kezelted a helyzetet?
Szerencsére nem volt ilyen. :P
Neverhood: Mik azok a témák (közéleti, kulturális, szociális, bármi), ami számodra NEM jöhet szóba szenteste vagy karácsony napján a családi asztalnál beszélgetés közben?
A politika… eleve nem követem, nem is rajongok érte, ettől az egytől kíméljenek meg…
Hát kedves olvasóim, a projekthetes bloggercsapatunk ezzel a bejegyzéssel szeretne Nektek kellemes készülődést kívánni! :)
~Anna

Share:

Kapcsolódó posztok

2 megjegyzés

  1. Nagyon jó ajándékokat akarnál adni Eriknek, Marcellnek és Adriának ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aww, örülök, hogy ezt gondolod^^
      Ne tudd meg mennyi időbe telt kigondolni...De megérte *.*

      Törlés